Scroll naar boven

Schulden


Heeft u schulden in Enschede en herkent u zich in onderstaande vragen?

  • Kunt u uw rekeningen niet meer betalen ?
  • Maakt u de post niet meer open?
  • Bent u het overzicht over uw inkomsten en uitgaven kwijt?
  • Durft u niet met anderen over uw schulden te praten?

Door verschillende omstandigheden zoals een scheiding, een eigen woning, studerende kinderen of bijvoorbeeld onverstandige aankopen kan het moeilijk zijn om rond te komen. Als u problemen hebt met uw financiën heeft dat veel invloed. U piekert daarover, u durft de post niet meer te openen of u reageert niet meer op brieven van schuldeisers.

Schaamte dankzij schulden

Veel mensen schamen zich voor geldproblemen. Dat is niet nodig, want iedereen heeft wel eens vragen over geld of moeite om rond te komen. Het is belangrijk om niet te lang door te lopen met uw vragen. Als u niets doet met uw schulden, worden ze alleen maar groter. Blijf niet tobben en onderneem actie.

Zoekt u hulp bij schulden in Enschede?

Er zijn in Enschede diverse voorzieningen en organisaties die u verder kunnen helpen en vrij toegankelijk zijn. Voorbeelden zijn Humanitas Thuisadministratie en Stadsbank Oost Nederland. Kijk eens in de digitale Wijkwijzer voor meer informatie en contactgegevens. 

Komt u er niet uit? Een medewerker van het wijkteam kan u ondersteunen door samen te kijken wat de oorzaken zijn van de schulden en hoe u kan werken aan mogelijke oplossingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00