Scroll naar boven

Huiselijk geweld


Wanneer iemand uit uw directe omgeving geweld tegen u gebruikt dan is er sprake van huiselijk geweld. Het gaat om:
  • lichamelijk geweld, zoals slaan, stompen en schoppen, aan de haren trekken, verwonden met scherpe voorwerpen.
  • seksueel geweld: zoals aanranding en verkrachting, het dwingen tot ongewenste seksuele handelingen (ook met derden) en het gedwongen bekijken van porno.
  • psychisch geweld, zoals bedreigen, stalken, uitschelden, intimideren, treiteren, verwaarlozen en vals beschuldigen. 

Jaloezie

Huiselijk geweld is strafbaar. Het komt voor in alle lagen van de bevolking en leidt tot lichamelijke en psychische klachten.
Huiselijk geweld bouwt zich geleidelijk op. Het begint met jaloezie, kleine vernederingen en bedreigingen en gaat van kwaad tot erger. Het geweld wordt steeds ernstiger. U raakt geïsoleerd en wordt afhankelijker van de dader.

Praat over huiselijk geweld

Door angst, schaamte, schuldgevoelens en het geïsoleerd zijn van vrienden en familie, is het moeilijk om hulp te zoeken. Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Erover praten is een eerste stap in de richting van een oplossing. Als dat onmogelijk is in uw directe omgeving, is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Hiervoor kunt u terecht bij de wijkteams.

Hulp bij huiselijk geweld in Enschede

Een medewerker van het wijkteam gaat met u in gesprek, zodat u uw verhaal kwijt kunt. Vervolgens maken jullie samen een plan, waarin jouw veiligheid voorop staat, met als doel het huiselijk geweld te stoppen.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00