Scroll naar boven

Kinderen en echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor uw kind. Uw kind kan het gevoel krijgen dat alles wat ooit vertrouwd was plotseling is verdwenen.


Veranderingen voor kinderen na een echtscheiding

Uw kind is niet alleen verdrietig, maar vaak ook boos en bang, omdat er van alles verandert in zijn / haar leven. De dagelijkse dingen, zoals samen eten zijn plotseling niet meer hetzelfde nu er maar één ouder aanwezig is.

Angstige, ingewikkelde periode

Na de scheiding weet uw kind niet meer wat het moet verwachten. Het kan zijn dat uw kind zich schuldig voelt over de ruzies tussen u en uw (ex-)partner. Voor uw kind is het een angstige en ingewikkelde periode.

Eerste twee jaren

Met name in de eerste twee jaren na de scheiding hebben veel kinderen het erg moeilijk, zonder dat zij dat altijd laten merken. Het kan gebeuren dat uw kind het minder goed doet op school of negatiever over zichzelf denkt.

Beiden verantwoordelijk

Jullie blijven als ouders beiden verantwoordelijk voor de opvoeding, maar tegelijkertijd zijn jullie bezig met afstand nemen van elkaar. Het is dan soms moeilijk om op één lijn met elkaar te blijven, terwijl het belangrijk is dat jullie kinderen niet betrokken worden in jullie problemen. Voor hulp en advies kunt u terecht bij het wijkteam, tevens kunt u bij ons terecht  voor opvoedingsproblemen in Enschede.

Hulp voor kinderen na een echtscheiding in Enschede?

Kinderen hebben tijdens en na een scheiding steun en uitleg nodig. Een medewerker van het wijkteam kan u tips en adviezen geven hoe u uw kind hierbij kan ondersteunen. Ook kan een medewerker van het wijkteam in gesprekken met uw kind een luisterend oor bieden, zodat uw kind zich kan uiten. Dit helpt om de scheiding een plek te geven. Ook is het mogelijk om via de school van uw kind een afspraak te maken met de medewerker van het wijkteam.

Neem contact met ons op ons voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00