Scroll naar boven
Sociale vaardigheden van kinderen in Enschede
Veelgestelde vragen Stel (anoniem) uw vraag online Noodnummer bij crisis Vind uw wijkteam

Vragen over ...

Bekijk hier alle thema's

Sociale vaardigheden van kinderen in Enschede

Samen spelen, je kunnen verplaatsen in een ander, nieuwe vrienden maken, zeggen wat je van iets vindt, opkomen voor jezelf, voor het ene kind is dat makkelijker dan voor het andere. Een kind dat makkelijk omgaat met leeftijdsgenoten heeft meer zelfvertrouwen en functioneert beter dan kinderen die niet zoveel vriendjes hebben. Dat heeft allemaal te maken met sociale vaardigheden.


Sociale vaardigheden Enschede

Sommige kinderen in Enschede missen bepaalde sociale vaardigheden of durven deze niet te laten zien. Ze komen daardoor in moeilijkheden wanneer zij omgaan met anderen.

Duwtje in de rug

Soms heeft uw kind een duwtje in de rug nodig door bijvoorbeeld te oefenen hoe je contact kunt maken met een ander. Is uw kind verlegen en teruggetrokken of juist dominant naar andere kinderen? Maak een afspraak met het wijkteam voor advies.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een medewerker van het wijkteam in Enschede kan uw kind tips en handvatten geven voor het dagelijks leven: thuis, met vrienden, op school. Uw kind leert om weerbaarder te worden en u krijgt meer zelfvertrouwen.
Ook is er een training sociale vaardigheid in Enschede waar uw kind in een groep kan oefenen om sociaal vaardiger te worden. Ook is het mogelijk om via de school van uw kind een afspraak te maken met de schoolmaatschappelijk werker.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies, bijvoorbeeld voor de data van de eerstvolgende sociale vaardigheidstrainingen of voor een cursus opkomen voor jezelf in Enschede voor mannen en vrouwen.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00