Scroll naar boven

Lastig gedrag


Gedraagt uw kind zich moeilijk of ongewenst? Herkent u problemen zoals:
  • niet luisteren;
  • zich niet houden aan afspraken;
  • driftbuien;
  • spijbelen;
  • niet willen eten.
Dit gedrag kan allemaal voorkomen bij een opgroeiend kind. Het ene kind kan moeilijker gedrag vertonen dan het andere kind.

Ervaart u gedragsproblemen in Enschede?

Kinderen kunnen zich lastig gaan gedragen als ze zich machteloos voelen, bijvoorbeeld wanneer ze niet goed kunnen vertellen wat ze willen. Of ze worden lastig om aandacht te krijgen. Lastig gedrag wordt vaak beloond zonder dat het de bedoeling is. De wijkteams van Enschede helpen u bij het zoeken naar de oorzaak van de gedragsproblemen van uw kind.

Blijf niet tobben, zoek hulp

Soms is het moeilijk om de dagelijkse stress in het gezin de baas te blijven dan lukt het niet meer om goed met het lastige gedrag om te gaan. U voelt zich machteloos, onzeker, bezorgd of zelfs boos. Blijf niet tobben, maar neem contact op met het wijkteam.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een medewerker van het wijkteam onderzoekt samen met u wat de oorzaak is van het lastige gedrag. Gedragsproblemen in Enschede komen vaker voor en wij geven u tips hoe u hier het beste op kunt reageren. Indien nodig kunnen we u doorverwijzen naar andere instellingen die hulp bieden bij de opvoeding. Ook is het mogelijk om via de school van uw kind een afspraak te maken met de medewerker van het wijkteam. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken. Ook kunt u eens kijken op www.loes.nl voor tips voor ouders met kinderen die lastig gedrag vertonen.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00