Scroll naar boven

Problemen met opvoeden

Kinderen opvoeden gaat niet vanzelf. Opvoeden roept veel vragen op. Soms is het veeleisend, frustrerend en kost het veel energie. Het is dus geen wonder dat u zich als ouder af en toe gestrest of vermoeid voelt! Veel ouders in Enschede ervaren opvoedproblemen. Bekijk nu hoe de wijkteams van Enschede u kunnen helpen met uw opvoedproblemen.


Moeilijke omstandigheden

Meestal komt u er zelf wel uit. Maar soms zijn er omstandigheden die het extra moeilijk maken. Als u voortdurend veel stress ervaart, is dat niet goed. Het is dan extra moeilijk om rustig op het gedrag van uw kinderen te reageren. Wanneer de alledaagse moeilijkheden langer aanhouden, spreken we van opvoedingsproblemen. Voor deskundig advies of professionele hulp bij opvoedproblemen in Enschede kunt terecht bij de wijkteams.

Opvoedproblemen in Enschede? De wijkteams helpen!

Een medewerker van het wijkteam kan u op weg helpen bij lastige opvoedmomenten door concrete opvoedtips te geven, u een steuntje in de rug te bieden of door actief mee te denken over mogelijke oplossingen. Zo krijgt u weer grip op de opvoeding en houdt u meer energie over om op een positieve manier met uw kinderen om te gaan. Ook is het mogelijk om via de school van uw kind een afspraak te maken met de schoolmaatschappelijk werker.
Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken.

Tips bij het opvoeden en opgroeien? 

Heeft u een vraag over opvoeden of twijfelt u ergens over? Ga dan naar www.loes.nl. Op deze website vindt u informatie over het opvoeden en opgroeien van uw kinderen. U kunt online en anoniem uw vraag stellen over opgroeien van baby’s, peuters, kleuters, basisschoolkinderen en tieners. Dat kan gaan over allerlei onderwerpen: van bedplassen tot bang zijn in het donker, en van drugsgebruik bij tieners tot leerproblemen. Daarnaast heeft LOES diverse inlooppunten in Enschede voor persoonlijk advies en organiseert zij bijeenkomsten en cursussen over uiteenlopende thema's. Kijk voor meer informatie op www.loes.nl.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00