Scroll naar boven

Cultuurverschillen Enschede

Cultuur, opvoeding, de opleiding die u gevolgd hebt, de vrienden waar u mee omgaat. U vormt uw eigen manier van denken, voelen en doen.


Overal

Cultuurverschillen bestaan overal: tussen verschillende landen, verschillende bevolkingsgroepen, tussen generaties, families en tussen stad en dorp.

Onbegrip, ruzie en misverstanden

Spelen uw achtergrond, herkomst, gewoonten of geloof een rol in relaties met anderen zoals tussen u en uw kinderen, partners of uw vrienden? Dat kan soms heel leerzaam zijn, maar cultuurverschillen kunnen ook onbegrip, misverstanden en ruzies veroorzaken. Voorbeelden zijn:
  • Uw relatie met iemand uit een andere cultuur wordt niet geaccepteerd door uw ouders
  • U hebt een meningsverschil over de rol van de man en de rol van de vrouw
  • U en uw partner worden het niet eens over de opvoeding
  • U houdt er andere ideeën op na dan uw ouders
  • U ondervindt taalbarrières; u begrijpt elkaar niet goed, bijvoorbeeld doordat u niet dezelfde taal spreekt
  • U hebt andere eetgewoontes
  • U wordt niet gewaardeerd door uw schoonfamilie 

Lukt het niet om de problemen met uw partner, vrienden of familie op te lossen? Dan is het een goed idee om hulp van buitenaf in te schakelen. Hiervoor kunt u terecht bij de wijkteams in Enschede.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een medewerker van het wijkteam gaat met u in gesprek, zodat u uw verhaal kwijt kunt over uw cultuurverschillen in Enschede. Samen met jullie brengen we uw situatie en kaart. Vervolgens proberen we oplossingen te vinden om uw situatie te verbeteren. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00