Scroll naar boven

Echtscheiding

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Het roept heftige emoties op, zoals teleurstelling, boosheid en verdriet. Als er kinderen bij betrokken zijn, wordt het nog ingewikkelder. Jullie blijven als ouders met elkaar verbonden. Tegelijkertijd moet u afstand van uw partner nemen.


Lang proces

U gaat niet van de ene op de andere dag scheiden. Daar gaat een proces aan vooraf waarbij uw relatie of huwelijk steeds meer barsten vertoont. De redenen voor een scheiding zijn verschillend. Het betekent in ieder geval dat uw verwachtingen niet zijn uitgekomen.

Vragen of problemen

Als u op het punt staat om daadwerkelijk te gaan scheiden, dan komt er veel op u af. U kunt allerlei vragen over of problemen krijgen met bijvoorbeeld wonen, geld en omgang.

Steun uit je omgeving

Steun van mensen in uw omgeving is dan belangrijk. Ze kunnen u opvangen op moeilijke momenten. Soms wordt het door uw omgeving ook extra moeilijk, bijvoorbeeld als uw vrienden kiezen voor de kant van uw ex-partner of als vrienden niet thuis geven. Als blijkt dat praten met uw vrienden of familie niet voldoende helpt, dan kan het een goed idee zijn professionele hulp in te schakelen. Hiervoor kunt u bij het wijkteam terecht.

Echtscheiding Enschede, wat kunnen wij voor u betekenen?

Een maatschappelijk werker gaat met u in gesprek om de problemen goed in kaart te brengen. Vervolgens onderzoeken jullie samen wat mogelijke oplossingen of strategieën zijn om de problemen te verminderen. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken om problemen met betrekking tot een echtscheiding in Enschede te bespreken.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00