Scroll naar boven

Eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of verlaten. Eenzaamheid komt in Enschede voor in alle leeftijdscategorieën. Het is geen prettig gevoel. U voelt zich verdrietig, leeg en soms angstig. Eenzaamheid is een persoonlijke beleving. U kunt nog zoveel vrienden om u heen hebben en u toch eenzaam voelen. Daarentegen kan iemand met weinig sociale contacten zich helemaal niet eenzaam voelen. Als u zich voortdurend eenzaam voelt, dan kan er sprake zijn van vereenzaming.


Factoren van eenzaamheidsproblemen

Bij eenzaamheid spelen verschillende factoren een rol: sociale contacten, gezondheid en inkomen. De oorzaken kunnen bij de persoon zelf liggen, maar ook in de omstandigheden:
  • moeite hebben om contacten met andere mensen aan te gaan
  • leegte na het verlies van een partner, door overlijden of scheiding
  • verhuizen, andere studie of baan
  • chronische ziekte, handicap of langdurig ziekbed
  • tegen uw zin alleen wonen
  • weinig geld waardoor u niet aan activiteiten mee kunt doen

Praten over uw problemen

Niemand praat graag over eenzaamheid of geeft graag toe eenzaam te zijn. Het lijkt een taboe. Toch is het belangrijk erover te praten. Dat maakt het omgaan met eenzaam makkelijker. Steun van uw omgeving kan helpen, maar de eenzaamheid doorbreken moet u zelf doen. Langdurige eenzaamheid kan ziekmakend zijn. Wanneer de eenzaamheidsproblemen in Enschede aanhouden, dan kunt u terecht bij de wijkteams.

Heeft u eenzaamheidsproblemen in Enschede?

Een medewerker van het wijkteam gaat met u in gesprek om de oorzaken van uw eenzaamheid te verduidelijken. Samen zoeken we naar oplossingen en strategieën om ermee om te leren gaan. Niet alleen met betrekking tot eenzaamheid kunt u terecht bij de wijkteams, wij staan tevens klaar voor u klaar bij stressproblemen in Enschede.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00