Scroll naar boven

Onzekerheid

Het is heel gewoon om u af en toe onzeker te voelen. Niemand is honderd procent zeker van zichzelf. Vervelend wordt het als u zo onzeker bent, dat u er dagelijks last van hebt.


Twijfels

U twijfelt over bepaalde keuzes, of over wat u wel en niet kunt. U twijfelt over uzelf: over wie u bent, wie u wilt zijn en wat u graag wilt doen. Gedachten over zijn vaak negatief in plaats van positief. U bent onzeker over wat anderen van u vinden en bang om niet aardig gevonden te worden. U vindt het moeilijk om voor uzelf op te komen waardoor u in situaties terecht komt waarin u zich niet liever bevindt.

Onzekerheid Enschede, wat doen wij?

Onzekerheid komt bij inwoners van Enschede vaker voor, het kan vanzelf minder worden maar het kan ook erger worden. Het vervelende is dat onzeker zijn bevestigd wordt door uzelf of uw omgeving. Als u bijvoorbeeld bang bent om te gaan blozen of stotteren, is de kans groot dat dit inderdaad gebeurt. En als u altijd maar ‘ja’ zegt, dan zullen anderen juist veel van u vragen. Vaak gaan mensen die last hebben van onzekerheid situaties uit de weg. Onzekerheid leidt ertoe dat mensen anders leven dan ze zouden willen. 
Wat kunnen wij voor u betekenen?
 Opkomen voor uzelf is te leren. Een medewerker van het wijkteam kan u leren anders om te gaan met situaties waarin u zich onzeker voelt. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een cursus in Enschede: opkomen voor jezelf.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of om een afspraak te maken.

Kunnen wij u helpen?

Veel antwoorden kunt u zelf vinden bij de veelgestelde vragen, op de themapagina’s of op de wijkwijzer. U bent ook welkom op het inloopspreekuur van het wijkteam in uw stadsdeel.

Contact

Wijkteams Enschede
Molenstraat 50
Enschede
7514 DK
Tel: 053 - 481 79 00